Hans Turck GmbH & Co KG - Witzlebenstr. 7- 45472 Mülheim an der Ruhr - Germany - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses
  Home   Produse    Sitemap  Noi despre noi  Contact  Suport  Actual  
  Actual  Noutăţi despre produse  Expoziţii  
- Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses

  Cuplare puternica
Turck ofera o solutie problemelor cauzate de uzura conexiunilor prin utilizarea transmisiei fara fir a energiei necesare alimentarii echipamentelor si a semnalelor electrice, folosind cuplajul inductiv.

Intotdeauna cand un smartphone este incarcat printr-un dispozitiv de incarcare fara cabluri, pare a fi ceva magic. Transportul energiei fara cabluri? Acest lucru este posibil prin utilizarea principiului cuplajului inductiv. Tehnologia nu este cu adevarat noua, dar utilizarea sa pe scara larga in sectorul de consum este abia la inceput. Incarcarea acumulatorilor periutelor de dinti electrice si a telefoanelor sunt deocamdata singurele aplicatii larg raspandite ale acestei tehnologii.
Exista nise de piata unde utilizarea cuplajului inductiv ca mijloc de transmitere a energiei este mai bine utilizata. De exemplu, stimulatoarele cardiace si alte implanturi medicale au de multe ori nevoie sa fie incarcate sau sa descarce informatii fara fir sau contact direct. Beneficiul este evident:  ideea unui port USB pentru incarcarea stimulatorului amplasat pe cutia toracica poate evoca mai degraba imagini dintr-un film de groaza decat o tehnologie medicala de luat in seama.
 
Operare fara uzura
In aplicatiile de mai sus marele beneficiu al cuplajului inductiv, si anume ca transmisia de energie si informatie se face fara uzura, este mai putin folosit. In timp ce in aplicatiile de uz casnic lipsa uzurii este rareori importanta, in mediul industrial lipsa uzurii poate reprezenta un factor cheie in alegerea unui produs. Intervalele mai lungi de intretinere, precum si timpii de oprire mai redusi, sunt in cele din urma argumente puternice pentru cei ce achizitioneaza sau cei ce planifica productia.
Acolo unde este nevoie sa se faca si sa se desfaca foarte frecvent contacte, uzura devine o problema majora. Atunci cand producatorii de solutii de conectare au inceput sa placheze cu aur contactele, a devenit clar ca exista o nevoie reala de solutii fara uzura. Chiar daca aurul reduce uzura de contact, nu poate elimina intru totul procesul. Aplicatiile unde conexiunile electrice sunt supuse unui stres sever, fie prin vibratii, fie prin frecventa ridicata de inchidere si deschidere a circuitului, devin ideale pentru un tip de conectare fara contact.
Cuplajele inductive privite ca si conectori fara contact sunt impresionante si din punctul de vedere al libertatii de miscare pe care le ofera, de exemplu pentru roboti sau pentru sisteme de transport.
 
Cuplaje puternice
Sistemul NIC de la Turck este compus dintr-o serie de cuplaje inductive. Acestea se compun dintr-o unitate primara pe partea controller-ului (PLC-ului) si una secundara pe partea de sesizare sau actionare. Cuplajele NIC pot transfera pana la opt semnale digitale PNP si pana la 500 mA pentru iesiri de pana la 12 W. Acest lucru permite ca senzori si actionari, cum ar fi perdele de lumina sau ventile mai mici, sa fie exploatati fara o amplificare suplimentara in partea secundara. 
 
Trei variante – IO-Link inclus
Cuplajele inductive pot fi conectate la fel de usor ca o fisa de conectare. Un senzor sau o alta sursa de semnal se conecteaza la unitatea secundara (NICS-M30-IOL2P8-0,3-RKC4.4T),in timp ce unitatea primara (NICP-M30-IOL2P8XH1141) este amplasata in opozitie si conectata printr-o conexiune cu 4 poli M12 la un controller sau la bus-ul de camp. Sistemul de baza poate transfera fara contact 2 semnale digitale PNP prin intermediul unui splitter (VB2). Distanta dintre cele doua unitati poate fi de pana la 7 mm.
Acelasi sistem format din unitate principala si secundara poate sa transfere semnale de la senzori cu posibilitate de IO-Link. Pentru aceasta, elementul primar de cuplare trebuie conectat la un master IO-Link. In secundar se conecteaza un senzor IO-Link sau orice dispozitiv capabil IO-Link. Astfel se poate realiza o comunicare bidirectionala IO-Link incluzand toate caracteristicile IO-Link, cum ar fi setarea informatiilor de diagnoza. In cazul in care hub-ul I/O de la Turck (TBIL-M1-16DIP  - 16 intrari digitale PNP) este conectat in secundar, sistemul poate fi utilizat si pentru activitati de identificare, ca cele pentru magaziile rotative de scule, deoarece hub-ul poate transfera un ID unic prin IO-Link direct catre controller.
A treia varianta este utilizata atunci cand sunt transferate mai mult de doua semnale. In acest caz, protocolul IO-Link este folosit pentru transferul a pana la opt digitale. 
 
Distanta de 7 mm
Cuplajele inductive Turck difera de alte solutii prin multe aspecte. Distanta de 7 mm intre elementul primar si cel secundar si cei 12 W putere transmisa reprezinta cea mai buna solutie intr-o carcasa M30. De asemenea, cele doua elemente pot fi amplasate pe axe diferite cu o distanta intre axe de 5 mm. Axele pot fi si sub un unghi de 15 grade, caz in care distanta intre capete poate fi de 4 mm. Semnalul nu este intrerupt nici la unghiuri mai mari, dar puterea acestuia scade. Totusi, in functie de aplicatie, aceasta poate fi suficienta.
<<< înapoi

 Adresă

TURCK Automation
România SRL

Str. Siriului nr. 6-8,
Sector 1
014354 Bucureşti
Tel: 0040-21-230.02.79
Fax: 0040-21-231.40.87
E-mail: romania@turck.com

 TURCK Worldwide

 Magazin more@TURCK