Hans Turck GmbH & Co KG - Witzlebenstr. 7- 45472 Mülheim an der Ruhr - Germany - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses
  Home   Produse    Sitemap  Noi despre noi  Contact  Suport  Actual  
  Actual  Noutăţi despre produse  Expoziţii  
- Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses

  Talente poliglote
TURCK prezinta primele gateway-uri multi-protocol care pot opera in trei protocoale Ethernet diferite

Sistemele de bus bazate pe Ethernet ca Profinet, Ethernet/IP sau Modbus TCP devin din ce in ce mai utilizate si acceptate ca solutie in comparatie cu sistemele de fieldbus traditionale. De exemplu, echipamentele noastre Profinet pot stabili conexiuni punct-la-punct intre 2 statii in topologie liniara. Acest lucru minimizeaza interferentele reciproce dintre statii. Posibilitatea de a crea redundanta in inel creste eficienta comunicatiei in comparatie cu fieldbus-ul traditional. In cazul Profinet, Media Redundancy Protocol (MRP) asigura schimbarea directiei de comunicatie in cazul unei defectiuni ce apare intr-o retea de tip inel pentru a asigura posibilitatea de a comunica neintrerupt.

Toate aceste avantaje au contribuit la ascensiunea protocoalelor Ethernet in domeniul automatizarilor industriale. Cu toate acestea, speranta ca tranzitia de la fieldbus la retele de tip Ethernet va rezolva problema diferitelor abordari din punct de vedere al conectarii si al cerintelor specifice nu a fost realizata. Producatorii de controller-e au dezvoltat pe langa protocale proprietare si un set de specificatii privitoare la instalarea si cablarea retelelor. Ca o mostenire a epocii fieldbus, era Ethernet continua sa fie caracterizata de o multime de protocoale.


Reducerea complexitatii
Liderii retelelor Ethernet industriale, Profinet, Ethernet/IP si Modbus TCP, isi impart piata de automatizari. Proiectantii si furnizorii de automatizari industriale, precum si producatorii de echipamente sunt nevoiti sa se confrunte cu aceasta diversitate – fieldbus si Ethernet. Prin urmare tendinta ca gama de standarde si de echipamente care indeplinesc aceleasi sarcini, dar care sunt totusi pe baza unor protocoale diferite, continua sa creasca.
TURCK a urmarit o abordare diferita, care ofera o solutie pentru aceasta provocare si anume a lansat primul gateway multi-protocol si module de block I/O-uri care pot opera fara a fi necesara interventia utilizatorului in oricare dintre cele 3 protocoale Ethernet: Profinet, Ethernet/IP sau Modbus TCP.

Prin intermediul echipamentelor multi-protocol, TURCK reduce atat numarul de echipamente proprietare cat si numarul de clienti care utilizeaza diferite protocoale de comunicatie in diferite zone de productie sau in diverse versiuni ale produselor fabricate pentru tari diferite. De exemplu in industria auto este des intalnita situatia in care sectiile de caroserii si de asamblare finala folosesc protocoale diferite. In viitor, acesti utilizatori vor avea in stoc un singur tip de gateway, indiferent de tipul protocolului Ethernet utilizat. Cum de obicei aprovizionarea si stocul sunt centralizate prin utilizarea echipamentelor multi-protocol scad costurile si numarul de repere de stocat.
Echipamentele multi-protocol permit proiectantului si constructorului sa lucreze cu acelasi produs si sa produca masini si utilaje in mod identic indiferent de protocol. Deci pe langa beneficiile ce privesc administrarea stocurilor si achizitia, folosirea de echipamente multi-protocol face posibila executarea de scheme electrice identice.
TURCK a imbogatit mai multe familii de produse Ethernet I/O cu echipamente multi-protocol. Acestea includ gateway-uri pentru sistemul BL20 cu montare in dulap, BL67 cu montare in camp si pentru block I/O-uri cu protectie IP67. Protocoalele Ethernet/IP, Modbus TCP si Profinet sunt prezente intr-un acelasi firmware.
Functionalitatea multi-protocol se face prin intermediul unei rutine de identificare. In timpul procesul de pornire rutina ”asculta” reteaua si determina care tip de protocol Ethernet este utilizat. In urma acestui proces echipamentul comuta la protocolul detectat si le ignora pe celelalte doua. Implementarea protocoalelor nu este cu nimic mai prejos decat in cazul echipamentelor cu un singur protocol de comunicatie.

Detectarea protocolului si altele
Functia multi-protocol nu este singura inovatie prezenta in gateway-urile TURCK. Dispozitivele multi-protocol sunt concepute in asa fel incat sa permita viteze ridicate de pornire. Acestea suporta FastStartup in Profinet si QuickConnect in Ethernet/IP.
In industria auto, in mod special, sunt necesari timpi scurti de pornire, de exemplu, pentru a creste rata de schimb a sculelor robotilor utilizati la fabricarea caroseriilor. Cu cat modulele I/O de pe scule devin operationale mai repede, cu atat este mai rapid ciclul de lucru pentru o operatie. Pentru un producator de autovehicule, un ciclu mai scurt insemna mai multe unitati produse in unitatea de timp sau mai putini roboti necesari pentru o anumita operatie.
TURCK a dezvoltat o electronica speciala si optimizata pentru modulele sale Ethernet pentru a asigura o viteza operationala mare, precum si timpi scurti de pornire. Seria FGEN are timpi de pornire de mai putin de 150 ms pentru Profinet si de aproximativ 90 ms pentru Ethenet/IP.

 Accesaţi baza de date
<<< înapoi

 Adresă

TURCK Automation
România SRL

Str. Siriului nr. 6-8,
Sector 1
014354 Bucureşti
Tel: 0040-21-230.02.79
Fax: 0040-21-231.40.87
E-mail: romania@turck.com

 TURCK Worldwide

 Magazin more@TURCK