Hans Turck GmbH & Co KG - Witzlebenstr. 7- 45472 Mülheim an der Ruhr - Germany - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses
  Home   Produse    Sitemap  Noi despre noi  Contact  Suport  Actual  
  Actual  Noutăţi despre produse  Expoziţii  
- Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses

  Sisteme de indentificare RFID pana la 3 m
BLident, sistemul RFID al firmei TURCK, a fost completata cu capete de citire/scriere active in domeniu UHF cu frecventa intre 865 si 928 MHz. Aceste sisteme ofera o distanta de citire/scriere de pana la 3 metri.

In urma cu doi ani si jumatate, TURCK a lansat BL ident, un sistem RFID modular si flexibil. Acest sistem ofera o serie de avantaje importante pentru aplicatiile industriale: eficienta mai mare a productiei datorita vitezei mai mari, flexibilitate in integrare datorita constructiei modulare, gama de temperatura extinsa, noi tehnologii de stocare a datelor, conectare simpla a capetelor de citire / scriere.

Sistemele RFID ofera posibilitatea optimizarii proceselor de productie si logistice. Cu recenta expansiune a sistemului sau modular RFID, TURCK este in masura sa ofere tehnologii de RF fara interferente precum si tehnologia UHF, pentru o distanta mai mare. Mai mult de cat atat, ambele tehnologii, in functie de pozitia in care se face identificare in linia de productie sau in lantul de aprovizionare, este posibila utilizarea in paralel a ambelor tehnologii. Utilizarea mixta a antenelor HF sau UHF se face pe acelasi modul de interfata. Modulele de interfata existente nu trebuie inlocuite. Capul de citire / scriere determina frecventa! Software-ul ramane acelasi.

Toate capetele de citire / scriere pot fi conectate la modulele de interfata cu cabluri premufate de diverse lungimi (maxim 50m). Astfel creste flexibilitatea si se reduc costurile.

Flexibilitate

BL ident este un sistem modular si extrem de flexibil. In functie de numarul de canale (pozitii de identificare), se foloseste cantitatea corespunzatoare de module. La extinderea fabricii, pot fi adaugate si integrate in sistem cu usurinta alte module. Un sistem Blident poate avea maxim 16 canale. Cablurile premufate reduc substantial timpul de instalare al sistemului.

Modulele de interfata sunt disponibile in carcase cu clasa de protectie IP20 si IP67. Gateway-urile sunt disponibile pentru diverse protocoale, cum ar fi Profibus-DP, DeviceNet, Ethernet / IP, Modbus-TCP si PROFINET IO. Pentru integrarea sistemului Blident in nivelul superior de control, sunt disponibile functii-bloc standard ceea ce simplifica alocarea canalelor si programarea operatiilor de citire / scriere.

Recent s-au lansat modulele compacte BL compact. Acestea sunt module de I/O in constructie IP67 disponibile in 3 tipuri diferite de carcase. Există, de asemenea, module compacte de interfata cu 2 canale pentru aplicatii RFID.

Din ce in ce mai multe aplicatii solicita structurilor centralizate de control procesarea unor cantitati de date din ce in ce mai mari. In consecinta, TURCK a inclus in portofoliul sau gateway-uri programabile. Astfel este posibila cresterea vitezei si eficientei intregului sistem crescand volumul de date procesat si scazand traficul in retea. Aportul local de inteligenta al gateway-urilor permite executarea unor aplicatii complexe RFID descentralizat. Gateway-urile sunt programabile cu CoDeSys IEC 61131-3, un software utilizat pe scară largă de software pentru dispozitive programabile, afisoare, PC-uri şi dispozitive descentralizate din camp.

Gama de TAG-uri largita

Suportul datelor nu este lipsit de importanta, gama de temperatura de functionare a acestora a fost extinsa, tag-urile putand fi folosite la temperaturi cuprinse intre
-40°C si +210°C. Acest lucru s-a dovedit foarte important in multe aplicatii, atat in Belgia cat si in alte tari. In plus, TURCK produce tag-uri care pot fi montate direct pe metal, fara reducerea zonei de transmitere.

BL ident CONFIGURATOR

Atunci cand vine vorba despre sisteme RFID, este logic sa apara o serie de intrebari, cum ar fi: “Cat de repede pot trece tag-urile prin fata capului de citire / scriere?”. Sau “La ce distanta maxima fata de capul de citire / scriere poate trece tagul?” TURCK ofera utilizatorului instrumentul software BL ident Configurator, o aplicatie on-line care permite simularea conditiilor specifice ale aplicatiei. Prin stabilirea cerintelor aplicatiei si prin ajustarea lor se pot stabili repede care sunt limitele fiecarei combinatii de parametri. Acesti parametri sunt:


• viteza de trecere a tag-urilor prin fata capului de citire / scriere
• distanta dintre tag-uri si capul de citire / scriere
• cantitatea de date ce se doreaste a fi citita / scrisa.

Astfel, utilizatorul vede clar ce componente sunt potrivite aplicatiei sale. Acest instrument este disponibil ca program separat sau ca aplicatie online. Variante on-line are la dispozitie datele din baza de date TURCK, oferind astfel disponibila cea mai recenta configuratie.

Pentru BLident configurator va rugam sa faceti click aici.

Pliant sisteme de identificare UHF (engleză - pdf 376 kB) <<< download >>>
Pliant sisteme de identificare (engleză - pdf 4,5 MB) <<< download >>>

<<< înapoi

 Adresă

TURCK Automation
România SRL

Str. Siriului nr. 6-8,
Sector 1
014354 Bucureşti
Tel: 0040-21-230.02.79
Fax: 0040-21-231.40.87
E-mail: romania@turck.com

 TURCK Worldwide

 Magazin more@TURCK