Hans Turck GmbH & Co KG - Witzlebenstr. 7- 45472 Mülheim an der Ruhr - Germany - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses
  Home   Produse    Sitemap  Noi despre noi  Contact  Suport  Actual  
  Actual  Noutăţi despre produse  Expoziţii  
- Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses

  Noua serie de senzori inteligenti iVu
Seria de senzori iVu – TG image a fost dezvoltata pentru rezolvarea aplicatiilor care nu necesita un sistem vision complex dar care nu pot fi rezolvate de senzorii optici obisnuiti.

Senzorul iVu – TG image are rezolutia de 640 X 480 pixels (VGA) iar modul de funtionare este acelasi ca al unui sistem vision complex. Practic se seteaza o imagine de referinta a produsului de inspectat cu ajutorul functiilor vision pattern match si area detection, apoi se analizeaza imaginea aflata in lucru cu imaginea de referinta. In cazul in care produsul aflat in lucru nu corespunde cu referinta senzorul iVu ne da un semnal de ieisire PNP / NPN.

Aceasta noua gama de senzori dispune de un touch screen incorporat generos de 2,7” (68,5 mm) cu rezolutia de 320 X 240 de pixels care transforma produsul intrun dispozitiv foarte usor de urmarit si de programat; asfel necesitatea unui display local disparand. Software operator existent in senzor este foarte bine structurat, modul de programare fiind foarte usor si intuitiv. Orice operator, chiar si unul cu cunostine minime in domeniu poate realiza o analiza a liniei de productie pentru detectarea si respingerea componentelor neconforme construind o inspectie doar din patru pasi; inspectia realizandu-se la fata locului fara a avea nevoie de o consola sau un PC.

Carcasa compacata, gradul de protectie sporit IP67 si  modul usor de programare trasforma acest sezor intr-un dispozitiv foarte versatil care se poate folosii in foarte multe aplicatii, astfel clientul poate utiliza acelasi senzor in diferite puncte de lucru in medii normale sau agresive. 

Functia de upload / download scurteaza foarte mult timpul de punere in functiune al senzorului de imagine, astfel in cazul in care clientul are o aplicatie care se multiplica se realizeaza o singura data inspectia apoi se descarca pe toti senzorii utilizati . Aceeasi functie se utilizeaza si daca se foloseste acelasi senzor in diferite locatii. In prealabil se realizeaza si se salveaza pe un PC toate inspectiile dorite de la toate punctele de lucru dupa care clientul poate descarca inspectia dorita din PC in functie de locul de amplasare al senzorului de imagine, nemaifiind nevoie ca senzorul sa fie reprogamat la fiecare relocare.

Cu ajutorul simulatorului software de care gama de senzori iVu dispune se poate ajusta o inspectie existente offline, fara a fii necesara prezenta la postul de lucru respectiv, asfel costurile pentru o interventie de service extern scad simtitor.

Senzorul are sursa de lumina incorporata (rosu, albastru, verde si infrarosu) si acepta in functie de aplicatie lentile ajustabile cu diferie distante de focalizare a imaginii. In cazul in care este necesara de o sursa de lumina externa senzorul este echipat cu o iesire de strobe, astfel putand fi utilizate orice sursa de lumina din gama Banner. De  asemenea senzorul poate fi comandat de o sursa externa fiind echipat cu o intrare pentru trigger.

In cazul in care clientul doreste protectie extinsa asupra programului din senzor, exista posibilitatea de parolare a senzorului, astfel echipamentul poate fii manipulat doar de catre persoanele autorizate. Riscul ca o inspectie sa fie modificata sau stearsa disparand.

Conexiunea electrica se realizeaza prin doua legaturi cu stecher integrate M12 care  pun la dispozitie toate conectările importante pentru alimentare si comunicatia cu senzorul iVu.

Aplicabilitatea senzorului de imagine iVu este foarte larga, el putandu-se instala in industria de impachetare, de imbuteliere, alimentara, farmaceutica, constructoare de masini etc. 

Cateva exemple ar fii:

  • Pozitionare corect eticheta
  • Pozitionare corecta capac
  • Prezenta absenta produs / marcaj pe produs
  • Forma produs corecta
  • Prezenta / absenta unui cod de bare
  • Marcarea corecta a ambalajului
  • Integritate capsula / comprimat in blister
Flyer sistem camera iVu (engleza - pdf 520 kB) <<< download >>>

<<< înapoi

 Adresă

TURCK Automation
România SRL

Str. Siriului nr. 6-8,
Sector 1
014354 Bucureşti
Tel: 0040-21-230.02.79
Fax: 0040-21-231.40.87
E-mail: romania@turck.com

 TURCK Worldwide

 Magazin more@TURCK