Hans Turck GmbH & Co KG - Witzlebenstr. 7- 45472 Mülheim an der Ruhr - Germany - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses
  Home   Produse    Sitemap  Noi despre noi  Contact  Suport  Actual  
  Actual  Noutăţi despre produse  Expoziţii  
- Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses

  Presence Plus
Sistemul vision PresencePLUS este un sistem multifunctional de inspectie vizuala.


 
Acest sistem ne ajuta sa avem atat o inspectie a calitatii produselor total automatizata, cat si o predictibilitate a liniei de fabricatie, astfel timpi de oprire a productiei reducandu-se considerabil. 
Sistemul vision PresencePLUS al companiei americane Banner reuseste sa capteze imagini sa le proceseze si sa le compare cu o imagine de referinta folosind unul sau mai multe instrumente de analiza vizuala exact ca si alte sisteme mult mai complexe si mai scumpe. Modul de programare simplu si explicit o face usor de instalat si de manevrat. Chiar si cu cunostinte minime in domeniu, o analiza a liniei de productie pentru detectarea si respingerea componentelor neconforme este foarte simplu de setat. Sistemul vision PresencePlus poate analiza o imagine a unui produs din proces atat d.p.d.v al structurii cat si d.p.d.v al spectrului de culori folosite in aplicatie, sistemul vision  fiind capabil sa faca diferenta atat intre culori cat si intre diferite nuante ale aceleiasi culori. De asemenea camera de inspectie  este capabila sa citeasca si sa verifice un text cu ajutorul functiei OCR/OCV – optical character reading and verification. Astfel camera poate confirma prezenta unui anumit caracter sau chiar a unui sir de caractere.

Camera de inspectie este setata folosind un PC dupa care, setarile sunt salvate in sistem fara a mai fi nevoie de un calculator. Camera permite simultan mai multe inspectii si variatii atat liniare cat si rotationale. Setarea pe care clientul doreste sa o faca decurge automat in sistem prin functia Teach de tipul point and click. Inspectarea vizuala poate fi realizata prin simpla iluminare a tintei, focusarea camerei si selectarea celor mai potrivite instrumente de analiza. Toleranta poate fi setata manual sau in mod automat.

Camera poate fi utilizată atat la aplicatii simple cat si la aplicatii din cele mai complexe. Utilizatorii fara experienta pot folosi secventele de setare propuse de sistem, in timp ce utilizatorii cu experienta pot sari peste setarile automate creand o setare perfect “croita” pe aplicatie.

Un alt mare avantaj al camerelor de inspectie de la Banner este acela ca  fiecare sistem de inspectie vizualăa are o structura intuitiva si flexibila, astfel este foarte util pentru clientii care urmaresc folosirea acestora pentru mai multe aplicatii sau care doresc la un moment dat mutarea echipamentului, conform cu cerintele proceselor de productie. Structura flexibila permite reajustarea sistemelor optic si de iluminare astfel incat echipamentul poate fi repozitionat sau reajustat pentru o aplicatie complet noua, fara a fi nevoie de a achizitiona un alt sistem cu parametri potriviti pentru noua situatie.

Sistemul vision PresencePLUS ofera atat Ethernet cat şi I/Os flexibile in acelasi senzor. Comunicarea se face prin Ethernet sau protocol standard serial. Prin intermediul mufelor se pot configura iesirile si intrarile (PNP sau NPN) sau pot fi selectate inspectii vizuale deja stocate in memorie.

Sistemul vision PresencePLUS ofera posibilitatea de a comunica date, masuratori si informatii catre automatul programabil prin Ethernet via TCP/IP si/sau serial prin siruri ASCII., astfel in functie de cerintele unei aplicatii sau de configuratia infrastructurii, aceste echipamente pot fi integrate in reteaua locala, permitand astfel monitorizarea proceselor din orice punct al retelei precum si posibilitati de analiza statistica in controlul calitatii.

Sistemul vision propus de Banner poate  fi gasit in doua variante :

·         PresencePlus P4 – atat unitatea de preluare al imaginii de lucru cat si partea de procesare a acesteia se afla in aceeasi carcasa

·         PresencePlus Pro – unitatea de preluare a imaginii este conectata la controller (parte de prelucrare a  imaginii) cu ajutorul unui cablu. Aceasta varianta folosindu-se cu precadere la aplicatiile unde spatiul este foarte redus.


 

<<< înapoi

 Adresă

TURCK Automation
România SRL

Str. Siriului nr. 6-8,
Sector 1
014354 Bucureşti
Tel: 0040-21-230.02.79
Fax: 0040-21-231.40.87
E-mail: romania@turck.com

 TURCK Worldwide

 Magazin more@TURCK