Hans Turck GmbH & Co KG - Witzlebenstr. 7- 45472 Mülheim an der Ruhr - Germany - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses
  Home   Produse    Sitemap  Noi despre noi  Contact  Suport  Actual  
  Actual  Noutăţi despre produse  Expoziţii  
- Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses

  Safety Controller SC22-3
Nou produs pentru protectia personalului in timpul activitatilor in zone ce prezinta risc ridicat de accidente.

Safety Controller SC22-3

Orice sistem folosit in protectia impotriva accidentelor de munca are aceeasi structura generala: echipament detectie si generare semnal oprire, echipament de preluare semnal oprire si actionare releu de securitate.

Preluarea semnalului generat de echipamentul de detectie se face intr-o interfata specializata, de obicei in constructie modulata, incluzand si releul de securitate. Aceste interfete sunt dezvoltate si realizate pentru un anumit tip de echipament primar de detectie si le vom numi generic “interfete individuale specializate”. In aplicatii uzuale de securitatea muncii, o zona cu risc ridicat de accident are nevoie, de obicei, de mai multe echipamente primare de detectie, in conformitate cu evaluarea de risc efectuata. Astefel de cazuri necesita, in zona de preluare a semnalelor din zona echipamentelor de detectie, o suma de interfete individuale specializate. Acest fapt aduce o crestere a numarului de conexiuni, a conductorilor pentru realizarea acestor conexiuni, necesitatea de a stoca mai multe produse pentru intretinere curenta, spatiul ocupat este mai mare iar costul global este mai ridicat atunci cand numarul echipamentelor de detectie este mai mare de 5.


Putem enumera ca argumente puternice in favoarea acestei solutii tehnice urmatoarele:

-Dispozitiv simplu

-Solutie eficienta financiar pentru aplicatii relativ simple

-Intretinere usoara


SC22-3 poate monitoriza si controla pana la 22 intrari safety si/sau non-safety intr-o singura aplicatie. Redundata si auto-testarea periodica precum si configurarea intuitiva, recomanda SC22-3 ca o solutie de succes pentru inlocuirea interfetelor individuale fara a implica complexitatea si pretul ridicat al unui safety PLC. Fiecare dispozitiv conectat se poate lega la oricare din cele 3 iesiri safety redundante disponibile precum si configurare convenabila a celor 10 iesiri auxiliare non-safety. Pentru un numar mai mare de intrari / iesiri necesar, se pot cascada mai multe controllere pentru atingerea obiectivului dorit.


Orice combinatie de dispositive de detectie specializate in securitatea muncii poate fi controlata de SC22-3 incluzand bariere optice de securitate, control bimanual, contacte mecanice, butoane pentru stop de urgenta, aplicatii muting etc.


Configurarea unui SC22-3 se poate face atat folosind interfata PC pusa la dispozitie gratuit, cat si prin intermediul interfei integrate cu display local. In ambele variante se pune la dispozitie o varianta intuitiva de configurare, usor de urmarit si controlat, cu prezentarea a toate optiunile disponibile in fiecare moment al configurarii. In paralel cu dezvltarea configuratiei se elaboreaza automat documentatia tehnica a proiectului incluzand diagrama de conexiuni precum si in simboluri ladder-logic.


Fiecare intrare poate fi non-safety sau configurate pentru Categoria 2, 3 sau 4 de performanta a unui circuit safety, conform ISO 13840-1.


O anumita configuratie se poate multiplica pe mai multe masini identice, foarte simplu, prin salvarea fisierului pe un card extern.


Cele 22 intrari pot monitoriza semnale ale unor contacte sau solid-state PNP de la echipamente Banner sau orice alt producator.


Iesirile Safety de tip solid-state sunt calibrate pentru un current de 0.75A fiecare, la 24 V dc. Acestea pot fi folosite dupa caz pentru monitorizare dispozitive externe de comutare cu unul, doua sau nici un canal. Deasemenea semnalele de iesire Safety pot fi reglate cu intarziere sau fara.


Interfata integrata cu display local precum si inregistrarea interna a erorilor asigura o identificare in timp real a problemelor aparute.

Toate acestea fac din SC22-3 prima optiune in aplicatii de monitorizare si control a 5 pana la 10 dispozitive de securitate diferite prezenta in cadrul aceleiasi aplicatii.

<<< înapoi

 Adresă

TURCK Automation
România SRL

Str. Siriului nr. 6-8,
Sector 1
014354 Bucureşti
Tel: 0040-21-230.02.79
Fax: 0040-21-231.40.87
E-mail: romania@turck.com

 TURCK Worldwide

 Magazin more@TURCK