Hans Turck GmbH & Co KG - Witzlebenstr. 7- 45472 Mülheim an der Ruhr - Germany - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses
  Home   Produse    Sitemap  Noi despre noi  Contact  Suport  Actual  
  Actual  Noutăţi despre produse  Expoziţii  
- Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses

  Noua familie de senzori inductivi inel
Firma TURCK a avut în trecut un mare succes în aplicaţii unde s-au utilizat senzori inductivi inel. Senzorul inel posedă o orientare circular simetrică a bobinelor, ceea ce conduce la apariţia unui câmp magnetic aproape omogen în interiorul bobinelor.

 Datorită orientării simetrice a bobinelor din aceşti senzori inel este posibilă chiar şi detectarea precisă a unor obiecte metalice mici, independent de poziţia lor în interiorul inelului. Senzorii performanţi şi accesibili ca preţ se utilizează în special în domeniul detectării pieselor mici (furtunuri de direcţionare pentru şuruburi, nituri, bile etc.). În cazul componentelor care se deplasează cu abateri laterale, senzorii inel reprezintă, de cele mai multe ori, singura variantă posibilă pentru o detectare precisă.

La expoziţia de la Hanovra, firma TURCK a prezentat noii senzori inel. Senzori cu diametrul inelului între 6 mm şi 65 mm se pot comanda imediat din stoc:

 1. Senzorilor inel statici în carcase Q14 şi Q20 cu diametrul inelului de 6, 10, 15, 20 sau 30 mm li s-au adăugat senzori în carcasă Q80 cu diametre ale inelului de 50 sau 65 mm. De acum se află la dispoziţia clienţilor senzori cu sensibilitate medie şi accesibili ca preţ.
 2. Carcasa S32 a fost modernizată şi adusă la cel mai înalt nivel competiţional. Aceste module constau dintr-o sondă inel şi un amplificator separat, care pot fi montate împreună sau separat. Aceşti senzori cu diametrul inelului de 20, 40, sau 65 mm excelează printr-o sensibilitate mare, ce poate fi reglată.
 3. În carcasele W30 se află senzori inel dinamici. Şi în cazul lor, clienţii pot alege diametre ale inelelor cuprinse între 6 şi 30 mm. O noutate o reprezintă componentele cu conector lateral. Această variantă vine în întâmpinarea aplicaţiilor cu montaj direct pe ţevi sau furtunuri. Cu ajutorul unor accesorii de montaj speciale senzorii pot fi fixaţi simplu şi cu economisire de spaţiu.
 4. Ultima noutate o reprezintă senzorii cu diametrul inelului de 100 mm în carcasă S32XL. Având amplificatorul inclus şi sensibilitatea reglabilă, aceştia pot permite detectarea celor mai mici obiecte, de ex. sârme cu diametrul minim de 4 mm.
 5. Primul senzor inel cu ieşire analogică în carcasă Q14 de la firma TURCK se află de acum la dispoziţia celor interesaţi. Poziţia obiectului de detectat aflat în interiorul inelului nu mai prezintă nici un fel de importanţă. Amplitudinea semnalului nu se mai modifică datorită omogenităţii câmpului magnetic. Din acest motiv pot fi prelucrate şi diferenţe de semnal analogic. Aplicaţiile pentru acest senzor sunt următoarele:
 • diferenţierea şuruburilor, piuliţelor, şaibelor având mărimi diferite
 • diferenţierea obiectelor egale ca mărime dar fabricate din materiale diferite
 • măsurare de deplasare cu un obiect nominal conic

Dacă senzorii inel sunt utilizaţi la măsurarea deplasărilor atunci semnalul de ieşire de 0...10 V este proporţional cu diametrul obiectului nominal. Pentru oţel Ol37 este posibilă măsurarea în domeniul 1...10 mm diametru, la oţel inox domeniul de măsurare creşte la 2...17 mm, iar la metalele neferoase diametrul obiectului nominal variază între 4...19 mm.

Sensibilitatea diferitelor tipuri de senzori poate fi vizualizată în tabelul de mai jos.

 

diametru inel f

carcasă Q - static  obiect bilă metalică f diametru minim

carcasă W30 - dinamic obiect bilă metalică f diametru minim

carcasă S32 - static obiect sârmă de oţel f diametru minim

6 mm

2 mm

0,6 mm

 

10 mm

2 mm

1 mm

0,2 mm

15 mm

3 mm

1,5 mm

 

20 mm

4 mm

2 mm

0,4 mm

30 mm

6 mm

3 mm

 

40 mm

   

1 mm

50 mm

8 mm

   

65 mm

10 mm

 

2 mm

100 mm     4 mm

Pentru senzorii inductivi inel există o multitudine de aplicaţii:

 • recunoasterea pieselor mici în timpul direcţionării lor prin furtunuri de control sau la maşini de nituit, înşurubat sau montaj
 • controlul ejectării pieselor la prese şi ştanţe
 • controlul ruperii de fir la maşini de trefilat, de cablat sau la producerea de cabluri electrice
 • diferenţierea pieselor mici în funcţie de mărimea lor
 • diferenţierea pieselor mici în funcţie de materialul din care sunt fabricate
 • măsurarea deplasării
 • măsurarea grosimii sârmelor sau barelor

Toţi senzorii sunt concepuţi pentru condiţii industriale. Carcasele au cel puţin clasă de protecţie IP65, iar domeniile de temperatură sunt cuprinse între -25°C...+70°C. Senzorii se alimentează cu 10...30 Vcc, respectiv 10...55 Vcc, sunt protejaţi la scurtcircuit, tensiune inversă şi suprasarcină. Ei dispun de ieşire pe tranzistor cu colector în gol, cu un curent maxim de 200 mA.

 Accesaţi baza de date
<<< înapoi

 Adresă

TURCK Automation
România SRL

Str. Siriului nr. 6-8,
Sector 1
014354 Bucureşti
Tel: 0040-21-230.02.79
Fax: 0040-21-231.40.87
E-mail: romania@turck.com

 TURCK Worldwide

 Magazin more@TURCK