Hans Turck GmbH & Co KG - Witzlebenstr. 7- 45472 Mülheim an der Ruhr - Germany - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses - Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses
  Home   Produse    Sitemap  Noi despre noi  Contact  Suport  Actual  
  Actual  Noutăţi despre produse  Expoziţii  
- Sensoren - Interface - Feldbus - Sensors - Interfaces - Fieldbuses

  Senzorul de rotaţie
Senzorul pentru monitorizarea rotaţiei este un senzor inductiv păstrând caracteristica de funcţionare a senzorilor din clasa sa...

Ceea ce-l diferenţiază însă este încorporarea unei electronici care realizează funcţia, renunţând astfel la un modul separat care să prelucreze semnalul.


Funcţia acestui senzor este aceea de a monitoriza viteza unui element aflat în mişcare de rotaţie, semnalul către unitatea de comandă fiind activat atunci când valoarea vitezei de rotaţie a elementului monitorizat este egală cu valoarea prestabilită. Aceasta din urmă se reglează în două moduri: printr-un potenţiometru sau printr-un buton ”teach-in”. Realizarea introducerii valorii vitezei de rotatie prin ”teach-in” se efectuează în modul următor: se pune în funcţiune elementul a cărui viteză se doreşte sesizată şi se aşteaptă atingerea de către acesta a vitezei dorite, moment în care este apăsat butonul ”teach” care înregistrează valoarea din acel moment a vitezei de rotaţie.

Acest senzor este realizat în două tipuri de carcase. Astfel, în carcasă metalică filetată M30, senzorul poate fi cu cap îngropat pentru o distanţă nominală de sesizare de 10 mm sau cu cap degajat pentru o distanţă nominală de sesizare de 20 mm. În carcasa din plastic nefiletată cu diametrul de 40 mm senzorul are distanţă nominală de sesizare 15 mm pentru cap îngropat şi 30 mm pentru cap degajat. Gama vitezei de rotaţie în care se poate regla valoarea de sesizare este de la 3 la 3000 rot/min pentru senzorul în carcasă metalică şi de la 60 la 3000 rot/min în cazul carcasei din plastic. Tensiunea de alimentare pentru toate tipurile prezentate este 10…65 Vcc, cu ieşire tip PNP si curentul maxim de ieşire 200 mA. Temperatura de lucru a senzorului este stabilita în intervalul –25…+70 oC.


Pentru sesizarea de către senzor a rotaţiei se montează pe elementul monitorizat o roată cu dinţi, materialul din care este realizată aceasta putând fi orice tip de metal deoarece senzorul este model Uprox â cu factor de corecţie 1 pentru toate metalele. Această caracteristică, proprie numai senzorilor inductivi produşi de firma TURCK se referă la faptul că distanţa nominală de sesizare a senzorului rămâne aceeaşi indiferent de metalul din care este realizat elementul de sesizat. De asemenea senzorul pentru monitorizarea rotaţiei are încorporat în funcţie un timp de întârziere de 5 s pentru faza de pornire a elementului monitorizat.

Având în vedere multitudinea aplicaţiilor în care poate fi implementat, senzorul pentru monitorizarea rotaţiei se distinge prin fiabilitate, având clasa de protecţie IP 67 şi prin simplificarea procesului de analiză a semnalului furnizat.

 Accesaţi baza de date
<<< înapoi

 Adresă

TURCK Automation
România SRL

Str. Siriului nr. 6-8,
Sector 1
014354 Bucureşti
Tel: 0040-21-230.02.79
Fax: 0040-21-231.40.87
E-mail: romania@turck.com

 TURCK Worldwide

 Magazin more@TURCK